top of page

dr. Lantos Judit

párkapcsolati- , válási- és üzleti mediátor

coach

ügyvéd

Lantos Judit 818 PS.jpg

 

Bemutatkozás

Vajon mi kell ahhoz, hogy a jogszabályok világából érkezett ügyvéd beleszeressen a kapcsolatok bonyolult, ám gyönyörű hálójába? 

 Az egyetem elvégzése után ügyvédként hamar felismertem, hogy a jogszabályok világa mellett őszinte kíváncsisággal szemlélem az emberi kapcsolatokat.  Arra is felfigyeltem, hogy az emberek szeretnek velem beszélgetni, és gyakran megosztják velem a gondjaikat, érzéseiket. Jogászként nem csak megtapasztaltam a megfelelő kommunikáció fontosságát, hanem azt is megtanultam, hogy a jó kommunikáció megfelelő alapot teremt egy szeretetteljes kapcsolathoz. Márpedig a szeretet, az odafigyelés és a törődés jelenléte a legszövevényesebb jogi procedúrát éppúgy megkönnyíti, mint az élet egyéb szegmenseinek interakcióit. A mediáció és a coaching során egyaránt arra törekszem, hogy feltárjuk és megszelidítsük a problémát, majd a lehetőségek végtelen tárházában körülnézve kijelöljük a cél felé vezető utat.

Matematikából elcsent hasonlattal élve a kapcsolataink a való élet közös nevezői: minden életszakaszban jelen vannak, és közvetlenül vagy közvetve az összes életterületünket érintik. Kapcsolat fűz a szüleinkhez, a gyermekeinkhez, a párunkhoz, a barátainkhoz, a rokonainkhoz, a kollégáinkhoz és saját magunkhoz, de kapcsolati vonatkozás húzódik meg például a személyes vagy épp a munkahelyi konfliktusaink mögött is.

Az önismeret a saját magunkkal és másokkal kialakított kapcsolatainkban egyaránt fontos. Ezt akkor értettem meg igazán, amikor az élet időről időre nehéz, kihívásokkal teli és fájdalmas helyzetekkel szembesített. Jóllehet szerencsére minden akadályt leküzdöttem, meggyőződésem, hogy azért is tudtam viszonylag könnyedén boldogulni, mert az önismeret és az önfejlesztés évek óta szerves részét képezi a mindennapjaimnak.

A sikerélményeim szárnyakat adtak, és szépen lassan rájöttem, hogy az évek során felhalmozott tudást és tapasztalatot felhasználva hasznos segítséget nyújthatok azoknak, akik elakadtak az Úton, és tanácstalanul tekintenek a jövő felé.

Eldöntöttem, hogy az ügyvédi pályám mellett visszaülök az “iskolapadba” és továbbtanulok, hogy hivatalosan is foglalkozhassak mediációval, coachinggal, mentorálással és tanácsadással. 

Egy olyan hivatás volt az álmom, amelynek keretében hatékony segítséget nyújthatok az embereknek a mediáció, a jog és a coaching eszközeinek ötvözésével abban, hogy az élet olykor elkerülhetetlenül nehéz társasjátékában is harmonikus, boldog, tudatos és kiegyensúlyozott kapcsolataik legyenek.

 

Specializációk / Szakterületek

VÁLÁSI TANÁCSADÁS – A válási tanácsadás során válási tervet készítünk az ügyfélnek, amely során tisztában lesz a válás menetével, valamint a laikusok számára sokszor szövevényes jogi folyamatokkal. Tudni fogja, hogy adott szituációban mely tényezőket érdemes figyelembe venni annak érdekében, hogy a válási folyamat a lehető leggördülékenyebb legyen.

Mindez különösen fontos, ha a válásban gyermek is érintett. Amennyiben így van, a válási terv elkészítésekor nagy hangsúlyt fektetünk a gyermek érdekeire is, legyen szó a tartásdíj megállapításáról vagy például a válás okozta trauma feldolgozásáról.

A válási terv minden esetben személyre szabott, jellemzően az alábbi területeket érinti:

  • a válás jogi menete, folyamata,

  • felek jogai és lehetőségei,

  • a szülői felügyelet, a kapcsolattartás és a gyerek lakóhelyének opciói,

  • gyerekpszichológussal való konzultáció ajánlása

 

VÁLÁSI MEDIÁCIÓ - Ha válásra kerül a sor, az esetek többségében nézetkülönbségek is adódnak. A válási mediáció során a pár mindkét tagjával egyszerre dolgozunk azon, hogy a jogi procedúra mindkét fél számára elfogadható módon végződjön, és gyerekek esetén a szülők az ő érdekeiket is maximálisan figyelembe vegyék. 

A mediáció lezárásával elkészítem a közös megegyezést a felek között.

KAPCSOLATTARTÁSI- ÉS VÁLÁS UTÁNI MEDIÁCIÓ - Előfordul – különösen, ha gyermekek is érintettek – hogy a válás után is felmerülnek vitás helyzetek. A mediátor közreműködése ilyenkor is nagyban hozzájárulhat az érintett felek közötti kapcsolat optimalizálásához.

 

VÁLÁSI COACHING - A válás folyamata komoly lelki megterhelést jelent. A válási coaching nem csak a kudarcélmény és a megváltozott családi helyzet okozta nehézségek feldolgozásában- , hanem az önismeret fejlesztésének hála a továbblépésben és az újrakezdésben is segít. 

 

ÜZLETI MEDIÁCIÓ - Az üzleti mediáció kulcsszerepet játszhat a vitás helyzetek gyors és gördülékeny rendezéséhez, amely nem csupán időt spórol a feleknek, de legtöbbször költséghatékonyabb is, mint a hosszadalmas jogi procedúra.

 

PÁRKAPCSOLATI MEDIÁCIÓ, TANÁCSADÁS - A párkapcsolati mediáció és tanácsadás célja, hogy mindkét fél elsajátítsa azokat a konfliktuskezelési- és kommunikációs technikákat, valamint a kapcsolatot érintő kérdésekhez való előremutató hozzáállást, amelyeknek köszönhetően a párkapcsolati konfliktust békés úton lehet rendezni.

Házassági tanácsadást is tartok pároknak annak érdekében, hogy párkapcsolatukat hosszú távon jól tudják működtetni.

 

PÁRKAPCSOLATI COACHING - Párkapcsolati probléma esetén a coaching hatékony segítséget jelenthet, legyen szó egy meglévő kapcsolat megmentéséről, lezárásáról vagy új kapcsolat kereséséről.

 

LIFE- ÉS KARRIER COACHING -  A life- és a karrier coaching az önismeret egyik legjobb eszköze. Hatékonysága abban rejlik, hogy nem csupán belső elakadásainkra és vívódásainkra segít rávilágítani, hanem az erőforrások tudatosításának köszönhetően a nehézségek, akadályok legyőzésében is segít, legyen szó magánéleti vagy munkahelyi problémáról.

A life- és a karrier coaching során az ügyfél olyan eszköztárral gazdagodik, amely nem csak az aktuális probléma megoldásában segít, hanem a későbbiekben az esetleges hasonló akadályok leküzdésében is.

 

Végzettségek

bottom of page