top of page

Csobó-Bozzay Anna

pszichológus

felnőtt klinikai szakpszichológus

pszichodráma vezető

csobo-bozzay-anna-pszichologus.jpg

 

Bemutatkozás

Klinikai szakpszichológus vagyok, pszichodráma vezető, integratív szemléletben , relaxációs – imaginatív technikákkal , a festés és képzőművészet adta kifejezés lehetőségét is integrálva szeretek dolgozni. Úgy tapasztaltam, hogy a nonverbális és verbális módszerek együtt nagyon hatékonyak.

Korábban kórházban (2008-2014) , krízis- és pszichiátriai osztályon dolgoztam, kísértem egyéni folyamatokat. Vezettem kis illetve nagy létszámú csoportokat. Emellett egyéni tanácsadást és pszichodráma csoportokat , idősgondozóknak szupervíziós csoportokat tartottam.

Ezekben a közegekben sokféle tragédiával, hősies megküzdéssel, jószivű, megtört emberekkel találkoztam, sok megható, felemelő átalakulásnak lehettem a kísérője. Nagyon inspiráló volt minden találkozás, gyógyulás, aminek részese lehettem. Sokszor járt át hálaérzet, az élet valódi csodái iránti ámulat, tisztelet és hála . A reménytelenségben szeretettel feléleszteni , felébreszteni új erőket, hitet adni a változáshoz, megnevettetni, lelkesíteni vagy csupán támogató jelenléttel kísérni valakit, aki épp szenved, vagy valakit, aki belső útjait fürkészi, hogy kiteljesedettebb , boldogabb legyen, számomra a legszebb hivatást jelenti.

Mindig érdekeltek új utak, a szimbólumok, az álmok világa, imaginatív terápiák, művészetterápia.
Foglalkoztat az ember tágabb világban betöltött helye, önértelmezése, legyen az transzgenerációs vagy transzcendens irány.

Úgy érzem, hogy az ember teljességéhez, egészségéhez, öndefiníciójához elkerülhetetlen a transzcendenssel való kapcsolat keresése, megélése. Hiszem, hogy gyógyító erőket tudunk meríteni, ha életünkre egy spirituális perspektívából tekintünk, sőt hogy minden krízis vagy keresési folyamat végén kikerülhetetlenül felmerülnek ezek a hitbéli kérdések.

Gyermekeim születése új dimenziót nyitott meg minden szinten az életemben, mind a testtudat, a fájdalom, szeretet és az emberi határok megtapasztalását tekintve. Ebben az életszakaszomban új inspirációkra hallgatva főként kismamák , édesanyák felé fordultam, várandósok és édesanyák lelki támogatásával foglalkozom.

Saját önismereti utamon összesen 12 év egyéni terápiás folyamatot és a pszichodráma csoportos önismereti és képzési éveit tudhatom magam mögött. Ezekben az években Dr. Molnár Károly, Dr. Rapcsányi Éva, Daubner Eszter, Dr. Daubner Béla, Dr. Vikár András, Falvai Rita kísértek utamon. Emellett sokat köszönhetek a családállításnak, kineziológiai oldásoknak, spirituális szemléletű tanítóknak, előadóknak, családomnak, férjemnek, gyermekeimnek, barátaimnak,s mindazoknak, akik inspiráltak, fejlődésre készettek.

 

Specializációk / Szakterületek

 

Módszerek

 

Tanulmányok / Továbbképzések

Tanulmányok

 • 2010-2014: DOTE, Debreceni  Orvostudományi Egyetem, Klinikai Szakpszichológus

 • 2002-2007 Károli Gáspár Református Egyetem Pszichológiai Intézet

 

Továbbképzések

 • 2012-2015: Pszichoszófia tanulmányok oktató: Yehada Taggar


 • 2011 Magyart Pszichodráma Egyesület- Pszichodráma Felsőfokú csoport

 • képesítés: Pszichodráma vezető

 • 2008-2009 Magyar Pszichodráma Egyesület– Pszichodráma asszistensi csoport (vezetők: Daubner Béla, Csúsz Klára)

 • 2006-2007 Integratív Pszichoterápiás Egyesület (vezetők: Dr. Daubner Béla, Dr. Bíró Gyula)

 • Leuner- féle Katatím imaginációs pszichoterápiás módszer és NLP (Neurplingvisztikus programozás) képzés.

 • 2004-2007 Magyar Pszichodráma Egyesület- Pszichodráma önismereti csoport

 • 2004 Transznacionális Fókuszolás és Szupervíziós Központ:

 • Fókuszterápia Alapszintű (Fókuszolás 1, 2 tanfolyam) képzés

 • 2007 Magyar Tranzakcióanalitikus Egyesület

 • TA 101-es kurzus (EATA Európai Tranzakcióanalitikus Egyesület) Kommunikációelméleti ismeretek a gyakorlatban, amelynek lényege a verbális és nonverbális üzenetek tartalmi és viszonyszint szerinti kódolása

 • 2003 University of California, San Diego, USA, School of Medicine, Institute of Psychiatry, Addictology Training Centre – Budapesti képzése

 • „A kábítószerfogyasztók kezelésbe való elterelése-felmérési módszerek” nemzetközi szemináriuma, interaktív angol nyelvű képzés, amely a szerfüggő és a pszichopata személyiség kezeléséről, hátteréről bővítette ismereteimet

 • 2005 Psidium kft- Facet5 személyiség profil tréning: munkahelyi személyiségértékelő rendszer használata, kiértékelés és visszajelzés

 • 2006 Kapcsolat Alapítvány: Kapcsolatügyeleti mediációs készségfejlesztő tréning

 • 50 órás intenzív szakasz, elméleti és gyakorlati ismeretek; Közvetítéssel lebonyolított közös megegyezés a vitás ügyfelek között, lényegében konfliktuskezelés egy harmadik fél bevonásával, tárgyalástechnikai ismereteket sajátítottam el a gyakorlatban.

 

Munkahelyek

 

 

Szakmai szervezetek

 

Médiatevékenység

bottom of page