top of page

Információk

 

 

Bejelentkezés

Online időpontfoglalónkon keresztül perceken belül foglalhat időpontot, legkorábbi időpontok 2 nap múlvára foglalhatóak.

Ha további kérdései vannak vagy segítséget szeretne kérni pszichológus/ pszichiáter szakember választásban, akkor telefonon vagy emailen keresztül tudja magánrendelőnket elérni. 

Sürgősségi ellátás, súlyos krízises esetek

 

Sürgős esetben válassza az online menüpontnál az extra gyors krízis tanácsadást vagy hívjon minket telefonon. 

Magánrendelő hálózatunk ambuláns ellátási formában vállal pszichológiai szolgáltatásokat. Súlyosabb krízisek esetén: veszélyeztetett állapotban ( önmagára vagy másokra veszélyes magatartás vagy gyanú), dezorganizáltságra utaló tünetek vagy középsúlyos pszichiátriai zavarok esetén magánrendelő ellátási forma nem vehető igénybe. Ilyen esetekben pszichoterápiás osztályos ellátás vagy kórházi pszichiátriai intézmények kereshetőek fel.

Első alkalom

Ha megvan az időpont kérjük ellenőrizze a pontos odajutás módját ( parkolás, emelet, kapucsengő).

Érdemes 1-2 perccel korábban érkeznie, mert a pszichológus /pszichiáter kolléga  pontosan a megadott időpontban fogja fogadni.

Ha pszichiáter szakorvossal találkozik, kérjük hozza magával az orvosi leleteit.

 

Lemondás feltételei  -első és további alkalmak-

Első alkalommal minimum 24 órával előtte jelezni kell az időpont módosítást vagy lemondást, elérhetőségeinken keresztül. ( email vagy telefon).

24 órán belül az adott alkalom megtartottnak minősül, kiszámlázásra kerül.

 

A további terápiás ülések lemondása és módosításának  feltételei szakemberenként eltérő, ezt az első alkalommal fogja elmondani az adott kolléga.

 

A konzultációk időtartama /gyakorisága

A pszichológiai konzultációk 50 percesek és hetente egyszeri találkozókból áll, ideális esetben azonos időpontban minden héten. 

Titoktartás

A pszichológust titoktartás kötelezi, így az ülésen elhangzott információkat nem oszthatja meg senkivel, csak nagyon rendkívüli helyzetek mentesítik ez alól a szakembert. 

A terápiás folyamat / a terápiás szerződés

A pszichológusi munka első része egy 1-3 alkalmas ismerkedés. Ezalatt körbe lehet járni, fel lehet térképezni azokat a fontos témákat ami a terápiás célok megfogalmazásához szükséges. A terápiás célt a pszichológussal közösen alakítjuk ki. A célok sosem egyértelműek, ezt minden esetben konretizálni kell. Arról szól hogy milyen változást szeretnénk elérni és ehhez mennyi idő kell.

A közös munka hossza a témától és a módszertől függően 4-5 alkalomtól egészen több hónapig vagyakár évekig is eltarthat.

A terápiás szerződés írásos vagy szóbeli megállapodás6 feltétel rendszer a pszichológus és a kliens között, ez biztosítja a terápiás munka biztonságos folyamatát. Ebben a szerződésben a terápiás együttműködés  szabályai / ún. keretei vannak egyeztetve. például mikor találkozom a pszichológussal, mennyi időtartamra, hogyan lehet időpontot módosítani vagy lemondani, hogyan történik a fizetés, mit jelent a titoktartás, hogyan kezeli a pszichológus az adataimat. 

bottom of page