top of page

dr. Girgás Gabriella

pszichiáter szakorvos

pszichoterapeuta szakorvos

Gabi-10.jpg

 

Bemutatkozás

Az orvosi diplomát a Debreceni Egyetemen szereztem 2012-ben, majd a Semmelweis Egyetemen pszichiátriai és pszichoterápiás szakvizsgákat tettem le. Több pszichiátriai osztályon dolgoztam (Nyírő Gyula Kórház, Szent János Kórház, Szombathelyen a pszichiátriai osztályon), illetve a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének Pszichoszomatikus Szakrendelőjében. Jelenleg a Soproni Erzésbet Kórház Pszichiátriai szakrendelőjében dolgozok. 

Pszichiátriai ellátás során is kiemelt fontosságúnak tartom a pszichoterápiás szemléletű kezelést. Pszichoterapeutaként dinamikus keretben való gondolkodás mellett autogén tréning, szimbólumterápia, család -és párterápia, pszichodráma módszerekben képződtem, valamint kutyás terápiával foglalkoztam. 

Munkám során kiemelt szerepet kap a perinatális ellátás. Az érkező kisbabák és a születő - újraszülető anyák támogatása bölcs befektetés egyéni és társadalmi szinten is. Sok helyzetben kérdés a várandós, gyermekágyas és kisgyermekes édesanyák lelki életének, mentálhigiéjének feltérképezése, amiben egy szakvélemény sokszor kitisztulást és a megfelelő segítség megtalálását hozhatja. 

 

Jelenleg csak online formában dolgozok, ami lehetőség és korlát is egyszerre, és ennek eldöntése minden esetben egyéni mérlegelés kérdése.   

bottom of page