top of page
karrier_tanacsadas_pszichologus_edited_edited.jpg

KARRIER TANÁCSADÁS

szerző: reikon

allrights reserved

Karrier tanácsadás egy olyan szolgáltatás, amely segít az embereknek eligazodni a munkaerőpiacon, és megtalálni a megfelelő karrierutat a saját érdeklődési körük, képességeik és céljaik alapján. A karrier tanácsadók az egyéni igényekre és helyzetre szabva segítenek az embereknek a karrierjük tervezésében és fejlesztésében. Legyen szó pályakezdőről vagy a karrierjüket változtatni vágyó tapasztalt szakemberekről, a karrier tanácsadás hasznos lehet a munkavállalók számára a sikeres karrierépítésben és fejlődésben.

Karrier tanácsadási kérdésekkel forduljon bizalommal Papp Tamás coach kollégánkhoz!

 

Milyen elemekből épül fel a karrier tanácsadás?

1. Érdeklődés és célok 

A karrier tanácsadás során az egyén érdeklődési körét, szenvedélyeit és hosszú távú karrier céljait helyezik előtérbe. A karrier tanácsadó segít azonosítani azokat a területeket és pozíciókat, amelyek összhangban vannak a személyes érdeklődési körrel.

 

2. Képességek és erősségek felmérése

Fontos megérteni, hogy milyen képességekkel és erősségekkel rendelkezik a személy. A karrier tanácsadó segít megtalálni azokat a karrier lehetőségeket, amelyek jól illeszkednek a személy erősségeihez és képességeihez

3. Karrier tervezés

 A karrier tanácsadó segít egy hosszú távú karrierterv kidolgozásában. Ez magában foglalja a rövid távú és hosszú távú célok meghatározását, valamint a konkrét lépéseket, amelyeket kivitelezni kell a tervek megvalósításához.

4. Képzés és fejlesztés

A tanácsadó ajánlásokat tesz a továbbképzési lehetőségekről és azokról a készségekről, amelyek fejlesztésre szorulnak annak érdekében, hogy az egyén a kívánt karrierutat követhesse.

5. Álláskeresési stratégiák

A tanácsadók segítenek az önéletrajz és motivációs levél megírásában, állásinterjúkra való felkészülésben és az álláskeresési stratégiák kidolgozásában.

6. Munkahelyváltás vagy karrier újratervezés

Ha valaki már egy konkrét karrier területen elért bizonyos célokat vagy megvalósította önmagát, de olyan életszakaszba ért amikor új karrier irányba szeretne lépni. A váltás folyamata sok előkészítést igényel, a  tanácsadók segíthetnek a munkahelyváltás vagy karrier átalakítás megtervezésében. 

7. Konfliktuskezelés és munkahelyi problémák

Ha valaki munkahelyi problémákkal küzd, például konfliktusokkal vagy kiégéssel, a tanácsadó segíthet a helyzet kezelésében és megoldásában.

 

8. Önértékelés és önbizalom növelése, személyiségfejlesztés

 A karrier tanácsadók gyakran segítenek az önértékelésben és önbizalom növelésében is. Az önbizalom és önértékelés kulcsfontosságúak a sikeres karrierhez.

 

bottom of page