top of page

Kertész András

coach

kertesz_andras_coach_budapest.jpg

 

Bemutatkozás

Coach, tréner, tanácsadó, kommunikátor, operaénekes. Vagy csinálja, vagy tanítja, vagy elemzi, vagy fogja a fejét. Gyerekként még elpirult és selypítve vetette oda a szavakat. Aztán megtanult beszélni, majd énekelni, így operaénekesként több mint 800-szor láthatta a közönség. Megismerte magát emberként, művészként, vezetőként, vezetett rádióműsort, dolgozott főszerkesztőként, adott nagyembereknek nagytanácsokat, business development manager volt multinál, tanított beszédtechnikát és kommunikációt, ült otthon a kanapén, épített webes import céget…

Ma érdekes emberekkel, érdekes projektekben érdekes dolgokat szeret csinálni. Manapság leginkább a kerteszandras.hu oldalán keresztül kapcsolódnak hozzá az emberek, akiket kommunikációs tanácsadóként és trénerként, valamint life, vezetői és business coachként támogat.

40 évesen lett apa. Már többször azt gondolta, hogy tudja mi a boldogság, és most megint azt hisz, hogy az apaság a csúcs.

Hisz a polihisztorságban. Hiszi, hogy a gondolkodó elme, amely igyekszik minden nappal többet megérteni a körülötte lévő világból képes sok helyen, sok szituációban megállni a helyét. Ehhez persze az kell, hogy a kommunikációt, elsősorban a személyes kommunikációt gyémántfinomságúra csiszolja valaki. Mindenkinek elmondja, hogy az etikett nem egy ósdi bútordarab, amit már régen ki kellett volna dobni lomtalanításkor. Tény, hogy van benne tartás, ha bemegy valahová általában észreveszik, és mindig vannak olyanok, akik ezt el akarják tanulni tőle.

 

Specializációk / Szakterületek

 • karrier coaching (karrier-újratervezés, karrierváltás, döntéstámogatás, vállalkozás indítása, célkijelölés, kiégésen való átsegítés, tudatos karriertervezés, belső és külső fejlődés)

 • vezetői coaching (belső kommunikációs nehézségek, kétirányú kommunikáció nehézségei, vezetői szerep kihívásai, vezetői képességek vezetői tudássá való transzformálása, döntéstámogatás, work-life balance problémák, konfliktushelyzetek kezelése, people management)

 • business coaching (vezetővé válás segítése, vezető helyzetek - visszajelzés adása, konfliktuskezelés - megoldása, work-life balance problémák, alkalmazottak motiválása, hatékonyság növelése, kommunikációs készségek fejlesztése)

 • beszédtechnika tréning (beszédhibák javítása, a lámpaláz kezelése, a helyes légzéstechnika, a beszéd előtti felkészülés, hadarás-akadozó beszéd-halk megszólalás problémák)

 • kommunikációs tréning (prezentációs tréning, nyilvános szereplés, beszédtechnika tréning, etikett, verbális-és nonverbális kifejezőeszközök)

 

Tanulmányok / Továbbképzések

 • 2002: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem - magánénektanári és ének-kamaraművész

 • 2004-2006: Pécsi Tudományegyetem - énekművész-tanári (master)

 • 2009-2010: Business Coach Akadémia – kvalifikált business coach

 

Munkahelyek

 • 2008-2012 - Clifford Chance (LKT), tanácsadó, coach, BD vezető. A világ egyik legnagyobb ügyvédi irodájánál dolgozhattam vezetői tanácsadóként, üzletfejlesztési igazgatóként, coachként és trénerként.

 • 2012-től - kerteszandras.hu - tulajdonos, coach, tréner. Elindítottam a kerteszandras.hu oldalt, amin keresztül megismerhetjük egymást, találkozhatunk, és lehetőségünk nyílik együtt dolgozni közös célok mentén. Szuper ebben lenni.

 • 2014-2016 - Coach Akadémia, oktató. Élvezet volt az Akadémia csapatában dolgozni. ICF kompetenciákhoz rendelt kommunikciós eszközökről és a coachok énmárkaépítéséről tartottam tréningeket. Azóta mentor coachként folytatom ezt a munkát.

 • 2012-2017 - MedStyle.hu, tulajdonos, igazgató. Cég-, márka-, webáruház-építés. Egy izgalmas projekt, cégépítés úgy, hogy csak heti 4 órát dolgozzunk benne. Management kísérlet volt, tanultam a tandem-vezetésről, egy világelső márka bevezetéséről, a stílusról és az e-kereskedelemről.

 • 2005-2018 - Magyar Zeneművészeti Alapítvány – társelnök, igazgató. Küldetés, hogy segítsük a magyar klasszikus zene és a magyar muzsikusok érvényesülését itthon és külföldön. Úttörőprojekt volt a maga idejében, ingyenes profilokat, adatbázist építettünk. A Facebook erősebb lett, de mi kezdtük.

 • 2008-2015 - Arts Management Consulting, tulajdonos, igazgató. Kulturális projekteket fejlesztettünk és vezettünk, amelyek a professzionális produkciókra és az előadók bemutatására fókuszáltak.

 • 1994-2014 - Operaénekes-művész. 800+ alkalommal léptem fel itthon és külföldön, operákban és koncerteken énekeltem, megismerhettem a világot, a zeneirodalmat, a művészet szabadságát és magamat.​

bottom of page