top of page

dr. Koperdák Magdaléna

pszichiáter főorvos

pszichoterapeuta szakorvos

igazságügyi pszichiáter

koperdak_magdalena_pszichiater_budapest_

 

Bemutatkozás

Ahol egy ajtó bezárul, ott kinyílik egy másik, és Ön azt észre fogja venni! Hozzásegítem, hogy saját sorsát alakítsa, kiaknázza a lehetőségeit, és teremtő, építő tartalékait mobilizálja. Hinni és merni kell, itt és most, tudatos jelenlétre törekedve.

 

Egy pszichiátriai tünet vészjelzés lehet arra vonatkozóan, hogy valamin változtatni kell. Ebben a környezet gyakran nem tud segíteni. A pszichiátriai problémákkal küzdők egyik legfőbb nehézsége, hogy már nem képesek akarni, az akaratuk, erejük elfogyott, ami további bűntudatot generál, és önpusztító mechanizmusokat indít be segítségkérés helyett. Sajnos, sokan szégyellnek pszichiáterhez fordulni: ezen a téren sok teendője van még a szakmának és a társadalomnak.

Hozzáállásomat tekintve én a holisztikus emberszemléletet képviselem, ami számomra azt jelenti, hogy az ember nem csak a szerveinek összessége, hanem egy csodálatos egység, ami, ha megbetegszik, annak egészét kell gyógyítani.

Nem mindenki nálam fogja megtalálni a megoldást, amit keres: lesz, akinek más szakember segítségét fogom ajánlani, és lesz, aki - ahogy a Főnix madár legendájában az élete végéhez közeledő tűzmadár porrá égeti önmagát, hogy hamvaiból egy új, erős főnix születhessen újjá - saját maga fog kijutni a problémái erdejéből. A megoldás, változás kulcsa gyakorta mélyen bennünk van, annak kicsomagolásához viszont terapeuta segítsége szükséges.

 

Specializációk / Szakterületek

  • Kiemelten foglalkozom pszichotikus kórképekkel (skizofrénia, drog okozta pszichotikus zavar, paranoid zavarok, depresszió pszichotikus tünetekkel, személyiségzavarok pszichotikus regressziói). A pszichózisokról meg kell említeni, hogy azok csak gondolati szinten is jelen tudnak lenni, és ameddig nem határozzák meg a viselkedést, nem teszik azt dezorganizálttá, ambuláns körülmények között is orvosolhatók: rendszeres szupportálással, a szükséges gyógyszeres kezelés mellett évekig, évtizedekig kivédhető a visszaesés, és az állapotromlás is kompenzálható.

  • Hangulatzavarok, bipoláris affektív zavar,depressziók(változó kori, szülés utáni, élethelyzet okozta)

  • Krízisek és stresszes élethelyzetek, életkori vagy veszteség okozta gyász, poszttraumás stresszzavarok, identitás/értékválság, életvezetési nehézségek

  • Szorongásos panaszok, pánikzavar, fóbiás tünetek, különböző kényszerbetegségek

  • Személyiségzavarok egyes formái

  • Személyiségfejlesztés, önbizalom fejlesztés, életvezetési problémák, önértékelési válság

 

Munkahelyek

 

Orvosi munkámat pszichiátriai osztályon kezdtem több, mint 30 évvel ezelőtt, majd 17 évig az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetben, Lipótmezőn folytattam, egészen annak bezárásáig. A kórházban töltött évek során a pszichiátriai kórképek teljes spektrumával megismerkedhettem, és a kiváló csapat tagjaként szerzett tapasztalataimnak köszönhetően biztonsággal mozgok a pszichózisok világában, az "irreáliában". Az osztályos munkám mellett közel 20 éve van magánrendelésem, ahol orosz nyelven is folytatok terápiát.

Pszichodráma asszisztens vagyok, 12 évig jártam jungi analízisbe, így foglalkozom álomszimbolikával is, és dolgozom a kollektív tudattalan archetípusaival énerősítés, valamint egy teljesebb, jobb életminőség elérése érdekében. Jártas vagyok a pszichoanalitikusan orientált pszichoterápiában és a rövid dinamikus terápiában, valamint alternatív terápiát is alkalmazok a munkám során.

 

Szakmai szervezetek

Tagja vagyok a Magyar Orvosi Kamarának, a Magyar Pszichiátriai Társaságnak, a Magyar Igazságügyi Szakértői Kamarának és a Magyar Analitikus Pszichiátriai Egyesületnek.

bottom of page