top of page
Skype tanácsadás vagy online pszichológiai tanácsadás                             
 

 

 

 

Hogyan is zajlik a skype tanácsadás?

A pszichológiai konzultáció vagy tanácsadás általában személyes kapcsolatfelvételen keresztül történik, de vannak olyan helyzetek, amikor a személyes találkozó nem megoldható. Ilyen esetben lehetőség van arra hogy a pszichológusi szaksegítség elérése skypeon, online felületen keresztül történjen. A kliens otthonról tud konzultálni pszichológusával. Ez a terápiás forma idő kényelem szempontjából előnyös terápiás lehetőséget jelent.

Milyen esetben kérhető a skype konzultáció?

Általában külföldi tartózkodás esetén vagy olyan esetben ajánljuk a skype tanácsadást ahol a lakóhely közelében nem vehető igénybe személyes pszichológiai segítség. Kisgyermekes szülők is gyakran választják ezt a terápiás formát.

Olyan eset is előfordulhat, hogy a kliens vagy terapeuta időbeosztása miatt vagy egyéb akadályoztatottság ( mobilitás/ időhiány) miatt nem jön számításba a személyes találkozó, ilyen esetekben a skype tanácsadás megfelelő kiegészítője tud lenni a személyes konzultációnak.

 

Hogyan történik a bejelentkezés?

A tanácsadás időpontja előtt néhány fontos információt egyeztetni kell. A skype címeket, a fizetés vagy utalás módját /határidejét emailben vagy telefonon egyeztetjük a klienssel.

Milyen esetekben nem vehető igénybe az online pszichológiai tanácsadás?

Fontos tudni, hogy bizonyos pszichológiai problémák esetén nem lehet ezt a terápiás formát választani. Komolyabb krízisek, erős hangulati labilitás, dezorganizáltabb mentális állapotoknál ez a terápiás forma nem igényelhető.

 

Mi a különbség az személyes kapcsolat és a skypeos tanácsadás  között?

A terápia ezen formája kereteit tekintve nem tér el a hagyományos személyes találkozótól. Időtartamban 50 perc, és ugyanazok az etikai titoktartási valamint adatvédelmi szabályok vonatkoznak erre a terápiás formára is mint a személyes terápiás formákra. A személyes tér klímája kedvezőbb az apróbb mozzanatok megfigyelésére és  a ráhangolódásra, emiatt az online terápia mindig csak kiegészítő formája lehet a személyes találkozónak.

Egyre kevésbé de számolni kell kisebb internetelérési nehézségekkel.

 

bottom of page